Bröllopsfotografering – hur går det till #4

Utspringet till ett regn av konfetti eller blåsta bubblor!

Vad ni väljer att gästerna ska kasta eller blåsa på er får lite olika uttryck på bilderna och är lite väderberoende. 🌦

Bubblor och vackra blomblad blir romantiskt och vackert så länge det inte blåser för då är det svårt att få till det så det kommer på er och inte den jämte. Väljer ni blomblad så se till att ha riktiga blomblad eller biologiskt nedbrytbara!! Blomblad kan ni lätt torka själva, billigt och kul diy (det går naturligtvis att köpa färdigt med).

När ni väljer ris väljer ni även det smärtsamma att få riskorn i ansiktet. Många av dessa bilder med ris blir på brudpar som blundar och försöker skydda sig med buketten framför ansiktet. Välj hellre rispuffar som inte gör så ont att få på sig 😅

Konfetti är så häftigt OM det är tillåtet vid vigselplatsen och endast när det är biologiskt nedbrytbart. Jag har varit med om en vigsel där några gäster hade med sig eget konfetti och ur bomberna kom långa plastband som blåste iväg i vinden. Jag tror jag nästan smällde av hur arg jag blev men bet mig i tungan tills den nästan blev blodig. 🤭 Vi vill ju inte ha plaster i naturen!! Och från och med 30/4 2022 är det olagligt att släppa ut konfetti innehållande plast i naturen (https://www.regeringen.se/…/regelandringar-beslutade…/). 🎉

Något som jag sett som trendar lite nu men aldrig sett irl är wedding wands (svensk översättning på det. Bröllopsstavar???). Det är som trollspön med vackert band i toppen och kanske även en bjällra. Och så ställer sig gästerna som en allé och brudparet ska gå igenom. Låter helfestligt om du frågar mig!! Googla på det och gå loss i din skaparglädje (eller köp färdiga)!!

Pärlsocker och mindre fågelfrön är mindre än ris och gör sig vackert på bild.

Vad ni än väljer så säg gärna till mig vad så jag kan vara förberedd på att ducka för riset eller försöka få gästerna att ställa sig närmare så era bubblor kommer fram. För oftast är det jag som styr upp era gäster lite här så de gör rätt 😅

Oj oj hur långt har vi kommit? Jo vi, eller ni har just vigt er och haft ett ”utspring” och nu väntar alla gratulationer. I samband med gratulationer har några av mina brudpar bjudit på lite tilltugg. Ja ett brudpar hade bullfest med kaffe och dricka och jag hörde så många som uppskattade just detta. hade jag gift mig idag hade jag definitivt haft lite tilltugg direkt efter vigseln för att öka blodsockret hos alla.

När alla gratulerat er ska ni ta er till festlokalen om det inte är samma plats. Här är det så olika hur brudparen väljer att göra. Några åker buss tillsammans med sina gäster och startar festen så, vissa har ett vrålåk de dundrar iväg med och en del har sin egna bil. Inget är fel, det är hur ni prioriterar och tycker är viktigt.

Likaså är det några brudpar som valt att ha sin parfotografering helt och hållet nu då de inte velat ses innan vigseln och några vill ta lite bilder tillsammans med fordonet de valt.

Kom gärna med input på det jag skriver. Håller ni med? Har ni egna erfarenheter? Vill ni veta mer om något? Hör av er ❣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait